Переселенці у Рівненській громаді, активно шукають роботу

Внутрішньо переміщені особи, які вирішили залишитися на тривалий час у Рівненській громаді, активно шукають роботу.

Примітно, що звертаються у пошуках роботи ВПО і до комунальних закладів. Наприклад, виявила бажання працювати вихователем у дитячому садочку Рівного одна з переселенок.

9 лікарів та 1 сестра медична, що вимушені були переміститись до Рівного через активні бойові дії у їхньому регіоні, офіційно працевлаштовані у медичній галузі Рівненської міської ради.

Це медики з Києва, Сєвєродонецька, Чернігова, Сумах, Запорізькій області, а сьогодні надають медичні послуги в стаціонарних закладах охорони здоров’я Рівненської міської ради на посадах лікаря-хірурга серцево-судинного, офтальмолога, рентгенолога, лікаря-ультразвукової діагностики, лікарів-інтернів та сестри медичної травматологічного кабінету.

Найбільше з них знайшли роботу у КНП «Центральна міська лікарня» РМР, по одному спеціалісту офіційно працевлаштовано на лікарські посади в КНП «Міська Лікарня 2» та Пологовий будинок Рівненської міської ради.

У КНП "Міська дитяча лікарня" Рівненської міської ради залучено два дитячих вузькопрофільних лікаря-спеціаліста, що вимушено переїхали до нас з Києва. Окрім того, на лікарську посаду прийнято молодого фахівця з відповідною освітою і в Управління охорони здоров'я м.Рівне.

Знаходять роботу внутрішньо переміщені особи і в закладах побутового обслуговування населення. Так, до прикладу, у станції техобслуговування працевлаштували п’ятьох вимушених переселенців. Здебільшого, це працівники вузьких спеціальностей, яких досі бракувало. З поширеними професіями — ситуація складніша.

Нагадаємо, Управління економіки м.Рівне. розробило спеціальну Гугл форму, яку потрібно заповнити, якщо компанія має вакансії та бажання запропонувати їх тимчасово переміщеним особам,

https://cutt.ly/oSpIInV

Рівненська міська рада