Папа Франциск відмовився від резиденції, а трон замінив на звичайне крісло

Як пише італійська преса, під час огляду своєї резиденції понтифік вигукнув: “Тут достатньо місця для 300 чоловік”. Папа попросив, щоб його житло було якомога простішим, а кімнат було не так багато. 

Франциска не влаштував і трон, встановлений в Клементинському залі у Ватикані: його він розпорядився замінити на звичайне крісло.
Такі нововведення, на думку західних журналістів, ілюструють прагнення Папи Рримського спростити своє життя, щоб бути ближче до віруючих. Нагадаємо, що після обрання Папа Римський відмовився залишати Ватикан на особистому лімузині, вирішивши виї-хати в мікроавтобусі разом із кардиналами. На вечері з кардиналами в резиденції Ватикану понтифік пожартував, сказавши з приводу свого обрання: “Хай вибачить вас Господь за те, що ви зробили”. Європейські ЗМІ прозвали нового понтифіка папою-сюрпризом.
Колишній кардинал з Аргентини Хорхе Маріо Бергольо 13 березня був обраний Папою Римським і взяв ім’я Франциск. Він став першим Папою Римським з південноамериканської країни, а також першим єзуїтом, що зійшов на Святий престол. За словами соратників Франциска з Буенос-Айреса, Папа - дуже проста людина і відомий смиренністю.
• «День»