Ознак підпалу на території чоловічого монастиря в Липках не виявлено – поліція

Додатковий огляд місця події проводили вчора, 13 квітня, проводили слідчі Гощанського відділення поліції, спеціалісти-вибухотехніки із залученням експерта Науково-дослідного експертно-криміналістичного центру МВС та фахівця Головного управління ДСНС в Рівненській області. 

Нагадаємо, 12 квітня, близько 10 ранку виникла пожежа у підсобних приміщеннях господарського призначення Свято-Успенського чоловічого монастиря в селі Липки (який належить УПЦ МП). В результаті загоряння вогнем пошкоджено два господарських приміщення, а п’ять — знищено повністю, повідомляє відділ комунікації поліції Рівненської області 

Відповідно до акту, наданого ГУ ДСНС у Рівненській області, попередня причина пожежі — необережне поводження з вогнем або коротке замикання електромережі. 

За цим фактом відомості внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за попередньою кваліфікацією частини 2 статті 194 Кримінального кодексу України (умисне пошкодження майна шляхом підпалу). 

За результатами додаткового огляду було встановлено осередок загоряння – піднавіс, під яким знаходилась деревина. Жодних засобів із залишками паливно-мастильних матеріалів виявлено не було. 

Крім того, поліцейські з місця події вилучили зразки пожежного сміття та електропроводки та відправили на експертизу, за результатами яких прийматиметься остаточне процесуальне рішення.