ОТГ на Рівненщині має отримати другий сміттєвоз за більш як два мільйони гривень

Другий сміттєвоз невдовзі має отримати Шпанівська сільська рада. Вона уклала договір про купівлю спецмашини на шасі Ford Cargo 1833 DC за результатами аукціону у системі державних закупівель «Prozorro».

Очікувана вартість сміттєвоза становила 3 мільйони 200 тисяч гривень. Переможцем визнали ТОВ «Сучасні вантажівки», яка запропонувала найнижчу ціну — 3 мільйони 105 тисяч гривень. Договір про купівлю уклали 1 листопада. Спецмашина має надійти до сільської ради до кінця року. 

На закупівлю сміттєвоза з державного бюджету виділено 2,4 мільйона гривень. Це субвенція Мінекології місцевим бюджетам на здійснення природоохоронних заходів. Решта суми — 705 тисяч гривень з екологічного податку — внесок Шпанівської ОТГ.

«Другий сміттєвоз для нас дуже важливий, адже шпанівське комунальне підприємство вивозить відходи з інших громад. Ця спецмашина буде підміняти діючу вантажівку і цим покращить прибирання сіл ОТГ. У планах — закупити мобільну сортувальну лінію», — зазначив голова Шпанівської ОТГ Микола Столярчук.  

Довідка: У Шпанівській ОТГ на початку цього року придбали новий сміттєвоз марки Ford за понад 3 мільйони гривень. Кошти виділили з екологічного податку. Громада відмовилася від послуг комунальників Рівного, бо створила власне комунальне підприємство. Таким чином вдалося знизити тариф на вивезення відходів на 15%: замість 14 гривень на місяць мешканці громади почали сплачувати 12.