Острожанка Марина Лісогор стала найкращою у приборкуванні повітряних зміїв

14 – 16 вересня відбувся виїзний Чемпіонат Рівненської області з кайт-флаїнґу 2021. Перемогу здобула Марина ЛІСОГОР із Острога.

За інформацією газети "7 днів".

Завдяки підтримці партнерів Українська Асоціація Повітряних Зміїв організувала виїзд спортсменів з північних областей на морське узбережжя. Регіональні змагання пройшли на кількох локаціях в Херсонській області — в с. Лазурному, с. Красному, с. Володимирівка та о. Джарилгач.

У вправності керування шоу-кайтами змагалися 7 спортсменів з різних куточків Рівненщини.

Організатором Рівненського обласного чемпіонату з кайт-флаїнґу 2021 виступила Рівненська обласна філія Української Асоціації Повітряних Зміїв. Керівниця Асоціації Альона КОМПАНІЄЦЬ стала головним суддею виїзного Чемпіонату Рівненської області з кайт-флаїнґу — 2021. До суддівської колегії регіонального турніру також увійшли представники Національної Збірної України з кайт-флаїнґу з інших областей.

А вже 30 вересня  2021 р. с. Роздольне Каланчацької ОТГ на Херсонщині прийматиме фінал Чемпіонату України з кайт-флаїнґу — 2021, на якому змагатимуться чемпіони всіх областей.

ДОВІДКОВО:

Кайт – повітряний змій  

Кайт-флаїнґ – спорт, запуск і керування повітряним змієм

Кайт-флаєр – спортсмен, майстер кайт-флаїнґу

Українська Асоціація Повітряних Зміїв (УАПЗ) була заснована в серпні 2017 року організаторами та активними учасниками першого в історії України Міжнародного фестивалю повітряних зміїв Tryhutty IKF 2017.

УАПЗ – перша і єдина організація, яка представляє всю Україну на міжнародному рівні у галузі повітряних зміїв. Нині до УАПЗ входять як місцеві клуби (команди), так й окремі кайт-флаєри з усіх регіонів України (крім Луганщини), закордонні українці та навіть іноземні майстри. УАПЗ є юридичною особою, має статус всеукраїнської молодіжної громадської організації.

Мета УАПЗ – промоція кайт-флаїнґу в Україні через спортивні змагання, конкурси, майстер-класи, розробку власних моделей повітряних зміїв, регіональні івенти та міжнародні фестивалі, а також презентація України на міжнародному рівні.