Організовану групу наркоторговців судитимуть на Рівненщині

Рівненською обласною прокуратурою скеровано до суду обвинувальний акт стосовно 3 дубенчан, які у складі організованої злочинної групи здійснювали незаконне придбання, зберігання та збут наркотиків та психотропних речовин, організували та утримували місце для їх вживання, а доходи використовували для продовження незаконного обігу наркотиків (ч. 2 ч. 3 ст. 307, ч. 1 ст. 317, ч. 1 ст. 306 Кримінального кодексу України).

Досудовим розслідуванням встановлено, що у лютому цього року 38-річний чоловік, задля систематичного отримання незаконних доходів на постійній основі, організував та очолив злочинну групу, до складу якої залучив як виконавців двох знайомих. Вони, зокрема, відповідали за придбання метамфетаміну та його доставку до місця проживання організатора, де останній здійснював фасування наркотичного засобу по дозах у спеціально пристосовані поліетиленові сліп-пакети, маркував їх липкою стрічкою різних кольорів, зберігав для подальшого збуту. Товар покупець отримував після оплати на спеціальний рахунок, гроші з якого організатор використовував для розвитку «бізнесу».

Правоохоронцями задокументовано 5 епізодів незаконного зберігання та збуту психотропу. Під час слідства у фігурантів провадження виявлено та вилучено метамфетамін, канабіс, обладнання для незаконного виготовлення психотропних речовин, а також мобільні телефони, блокноти із чорновими записами та банківські картки, на які учасники злочинної групи перераховували гроші, отримані від незаконної діяльності.

Досудове розслідування проводили слідчі СУ ГУ НП в Рівненській області.

Обвинувальний акт скеровано до Дубенського міськрайонного суду.

За вказані кримінальні правопорушення передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 9 до 12 років, з конфіскацією майна.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається  невинуватою у вчиненні  злочину і не може бути піддана кримінальному  покаранню, доки її вину не буде доведено у законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.


Рівненська обласна прокуратура