Організатора та трьох виконавців умисного вбивства на Рівненщині взяли під варту без права внесення застави

За процесуального керівництва прокуратури Рівненської області триває досудове розслідування у кримінальному провадженні за підозрою 4жителів області у вчиненні злочинів, передбачених п.п.6, 11, 12 ч.2 ст. 115 (умисне вбивство, вчинене групою осіб на замовлення та з корисливих мотивів), ч. 1  ст. 263 КК України (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами).

За результатами розгляду клопотань слідчого, погоджених  прокуратурою, ухвалами судів від 10 та 11 лютого 2019 року стосовно усіх 4 підозрюваних (організатора та 3 виконавців злочинів) застосовано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без права внесення застави.

Нагадаємо, 07.02.2019 близько опівночі у селі Старе село Рокитнівського району було вбито із вогнепальної зброї на території власного домоволодіння місцевого 30-річного жителя. Правоохоронці встановили, що смерть йому заподіяли три жителі Володимирецького району на замовлення односельчанина потерпілого.

Організатор, він же – замовник умисного вбивства  перебував у неприязних відносинахіз загиблим, особисто привіз у населений пункт, де проживала жертва, «кілерів», яких забезпечив  житлом, транспортом та зброєю. Виконавці чекали жертву поблизу його будинку, а розстрілявши упритул, втекли на мотоциклі, який разом із іншим знаряддям злочину заховали і покинули в лісі.

Завдяки вжитим оперативним заходам правоохоронних органів трьох спільниківза кілька годин після вчинення злочину було затримано у лісовому масиві с.БерезовеРокитнівського району поблизу білоруського кордону, 27-річного організатора – за місцем проживання у м.Рівне.Останній є обвинуваченим у кримінальних провадженнях, які перебувають на розгляді у суді.

В межах досудового розслідування працівники поліції вилучили два транспортні засоби, на яких зловмисники пересувалися до місця злочину та після його вчинення, зброю – а саме автомат марки «АКСУ» з патронами до нього та пістолет марки «Сталкер», а також дерев’яну биту, газовий балончикі мобільні телефони.

Слідчі слідчого управління Головного управління Національної поліції в Рівненській області продовжують здійснювати досудове розслідування у цьому кримінальному провадженні. Його хід перебуває на контролі прокуратури Рівненської області.

-- Прес-служба прокуратури Рівненської області