Окупанти готуються до вирішального етапу війни

Відключення Запорізької АЕС від мережі, провокування зростання цін на газ, збільшення чисельності армії і стягування до кордонів України резервів авіації показує підготовку рашистів до вирішального етапу війни.

Джерело Ростислав Павленко.

Вони намагатимуться виснажити Україну, підігріти страхи Європи і зруйнувати внутрішню єдність серед українців.

Надходять часи великої пильності. Як це не раз бувало в часи випробувань, українцям треба встояти у найважчі часи, розвіяти підступи ворогів – і злочини рашистів утягнуть Росію на дно.

  1. Міжнародні резерви Росії за тиждень скоротилися на $6,6 млрд.
  2. Виробництво нафти в РФ у серпні знизиться вперше за 4 місяці на 1,9%
  3. ЄС хоче обмежити ціни на російський газ. В жовтні лідери ЄС планують обговорити це питання. Тим часом, на Росії у липні 2022 року було видобуто природного газу на 24,5% менше, ніж у липні 2021 року, та на 6,9% менше, ніж місяцем раніше.
  4. У російського бізнесу продовжують погіршуватися очікування майбутнього. Оцінки бізнес-клімату знову погіршилися, насамперед у виробництві.
  5. За результатами роботи форуму «Армія-2022» обсяг укладених «рособоронекспортом» закордонних контрактів скоротився у шість разів.

Попит на російську зброю падає, зокрема, після того, як увесь світ побачив її в дії в Україні: війна завдала величезного удару по репутації російських постачальників.

Крім того, саме виробництво озброєння виявилося на межі колапсу: санкції відрізали російських виробників від імпортних компонентів, а таких, у різних видах озброєння, щонайменше 450.

Американська розвідка вважає, що «рособоронекспорт» не зможе виконати контракти з африканськими країнами через війну, де армія втратила сотні танків, літаків і гелікоптерів, а також продовжує спалювати запаси дронів та артилерії.