Обласні премії та стипендії: хто на них може розраховувати?


Спортсмени, діячі культури, активні учні та студенти. Найкращих у своїй галузі на Рівненщині підтримують фінансово – преміями, стипендіями, грошовими нагородами. Загалом з обласного бюджету на підтримку активних людей Рівненщини спрямовано понад 5 мільйонів гривень.

«Талановита молодь, спортсмени та науковці –  це майбутнє нашої держави. Пишаюсь, що у нас росте таке покоління. Ці люди – є взірцем для інших. За їхніми перемогами стоїть щоденна важка праця. Проте вона дає свої результати. Адже завдяки досягненням цих людей про Рівненщину дізнаються не лише в Україні, а й в світі. Тому наша позиція однозначна – влада підтримуватиме їх, у тому числі й фінансово», - відзначив голова Рівненської ОДА Віталій Коваль.

Стипендії 15 обдарованим та активним людям з інвалідністю 

Їх виплачують щороку для мешканців області за активну участь в науковій, творчо-мистецькій, спортивно-масовій, громадській та соціальній діяльності. Торік спортсмени отримали 15 стипендій голови Рівненської обласної державної адміністрації та голови обласної ради. Місячний розмір – одна тисяча гривень. Загальна сума – 180 тис. гривень.

Премії для працівників культури

Понад 124 тисячі гривень премій та стипендій виплатили у 2020 році в галузі культури Зокрема, по 10 тисяч гривень, а це чотири премії голови ОДА та одну – голови облради, отримали фахівці в галузі образотворчого мистецтва, збереження та охорони культурної спадщини, а також мистецтва та літератури.

По 500 грн щомісяця упродовж року для стимулювання творчої праці отримали десять стипендіатів голів ОДА і облради. А саме, провідні діячі, ветерани і пенсіонери галузі.

Відзначення успішних спортсменів та їх тренерів 

Торік стипендії призначені для 20 провідних спортсменів Рівненщини з олімпійських видів спорту, а також їх 16 тренерів. Розмір кожної стипендії складає від 2 до 8 тисяч гривень щомісячних виплат впродовж року. Загалом це понад 1,2 млн грн.

Стипендії також отримали 15 провідних спортсменів з інвалідністю та 9 їх тренерів. Розмір кожної стипендії складає від 4 до 6 тисяч гривень щомісячних виплат впродовж року. Загалом це майже 2 млн грн.

За результатами вдалих виступів одноразові грошові винагороди отримали 22 спортсмени Рівненщини з олімпійських та неолімпійських видів спорту, а також 20 їх тренерів. Розмір однієї винагороди – від 2 до 24 тисяч гривень. Загалом це майже 600 тисяч грн.

Одноразову грошову допомогу винагороду виплачено також для одного спортсмена з інвалідністю та його тренера. Загалом це понад 47 тисяч грн.

Грошове заохочення молодих вчених, активних освітян та успішних учнів 

5 молодих вчених Рівненщини отримали премії за свої дослідження. Це молодь із Національного університету водного господарства та природокористування, Національний університет «Острозька академія», Міжнародного економіко-гуманітарого університету імені академіка С.Дем’янчука» та технічного коледжу НУВГП. Розмір кожної премії 10 тисяч гривень.

132 студентів і учнів професійно-технічних навчальних закладів Рівненщини отримали премії за свої знання. Іменні сертифікати  на 3 тисячі кожна призначені за вагомі успіхи у навчанні, перемоги на всеукраїнських студентських олімпіадах, конкурсах студентських наукових робіт, всеукраїнських конкурсах фахової майстерності серед учнів професійно-технічних навчальних закладів, участь у міжнародних та всеукраїнських науково-практичних конференціях, а також за активну громадську роботу.

Також у 2020 році 5 найкращих вчителів Рівненщини отримали по 11 тисяч гривень премій голови ОДА за перемогу в обласному турі конкурсу «Учитель року – 2020».

 

Фінансова підтримка найкращих  фахівців у своїх галузях діятиме і у 2021 році.