Новообрані депутати Рівненської обласної ради  на першому засіданні

Нагадаємо сьогодні новообрані депутати обласної ради зібралися в сесійній залі  на своє перше засідання.

Відкрив сесію голова Рівненської обласної територіальної виборчої комісії Василь Курилас. Він проінструктував депутатів, як працювати з системою «Рада» та провів реєстрацію. Свою присутність у залі підтвердили усі 64 обранці.

За результатами виборів до обласної ради увійшли сім політичних сил. Найбільше представництво має партія «Європейська солідарність» - 14 депутатів, на другому місці за чисельністю  - «Слуга народу» (12 мандатів), по 9 депутатів у політичних сил «За майбутнє» та «Батьківщини», «Силу і Честь» в обласній раді представляють 8 обранців і по 6 обранців увійшли до ради від «Радикальної партії Олега Ляшка» та ВО «Свобода». При цьому 33 депутати є безпартійними. 

Наймолодшому депутатові 26 років, найстаршому  - 70. Середній вік депутатів новообраної ради - 45 років.

 Після того, як Василь Курилас оголосив підсумки виборів, новообраних депутатів представили громадськості, вручили їм тимчасові посвідчення, нагрудні знаки. І зачитали привітання від Голови Верховної Ради України Дмитра Разумкова.

Від цього моменту, зазначив Василь Курилас, новообранці стали повноправними депутатами обласної ради.

Перед тим, як перейти до розгляду питань порядку денного, депутати ознайомилися з пакетами документів для роботи та заповнили заяви, зокрема, і на членство в постійних комісіях. 

Після цього обрали членів тимчасової президії, до якої увійшли п'ять представників найчиленьніших фракцій. Вона головуватиме на сесії до обрання нових голови та заступників голови ради. Саме ці питання стоять у порядку денному.. 


Рівненської обласної ради