Новий навчальний сезон розпочала Рівненська Мала академія наук

Для Рівненської Малої академії наук учнівської молоді 2021 рік - ювілейний. Заклад відзначає 15 років діяльності. На сьогодні тут діє 12 наукових відділень, де школярі та студенти І та ІІ курсів мають можливість займатися за 65 напрямами.

- Ми раді бачити учнів та студенів, які цікавляться наукою і хочуть спробувати себе в одній із сучасних наукових галузей. В нашій Академії молоді люди навчаться писати наукові проєкти, готувати інноваційні розробки, достойно представляти їх на різних конкурсах, - розповідає директор Обласного комунального позашкільного навчального закладу «Рівненська Мала академія учнівської молоді» Рівненської обласної ради Олександр Андрєєв.

За словами Олександра Андреєва, під час цьогорічного Дня відкритих дверей, особливий інтерес у молоді викликали відділення фізики та астрономії, хімії та біології, технічних наук, екології та аграрних наук. Учні мали можливість оглянути новітні технологічні розробки, зокрема, модель гідроелектростанції равликового типу, сонячний колектор для нагріву води, модель фільтра для очистки води комбінованими методами, зволожувач для кисневих концентраторів при лікуванні COVID-19, тактильний календар, модель енергетичного дерева та інше.

Окремі презентації підготували керівники гуртків «Хімія» та лабораторії селекції та генетики.

Варто зауважити, що вихованці Малої академії наук щороку здобувають високі нагороди на різних конкурсах. Так, днями молоді винахідники з України привезли з міжнародної виставки інновацій Global Industrie, яка відбулася в Ліоні, 11 медалей.