Новий електрокар Tesla зможе заряджатися безкоштовно

Електричний пікап Tesla Cybertruck отримає сонячні панелі на даху кузова, які зможуть зробити вантажівку майже автономною
Джерело Glavcom.ua.

Tesla працює над використанням безкоштовного джерела енергії – Сонця. Американська компанія вже навіть подала патентну заявку на вбудовані в дах сонячні панелі. Новітню розробку має отримати електричний пікап Tesla Cybertruck.

Як повідомляє видання Teslarati, в каталозі Відомства з патентів і товарних знаків США (USPTO) з'явилася патентна заявка виробника електромобілів Tesla на інтегровані в кришку вантажного відсіку пікапа Cybertruck сонячні панелі - 110 елементів у вигляді окремих планок.

Коли дах вантажного відсіку закрито, сонячні панелі на зовнішній стороні заряджають акумуляторну батарею пікапа. У складеному стані планки з сонячними батареями, очевидно, будуть складатися в рулон або в гармошку.

Джерело: USPTO

Ілон Маск писав у своєму Twitter, що сонячні панелі здатні збільшувати пробіг Cybertruck на одній зарядці акумулятора приблизно на 25 кілометрів на день, а може бути і більше, якщо пощастить з погодою.

Глава Tesla також зазначив, що в разі установки на електропікап розкладних сонячних батарей автономність може вирости ще на 50-65 кілометрів на день. У такому випадку, за задумом Маска, Cybertruck може стати повністю автономним, адже середньостатистичний добовий пробіг в США становить 50 кілометрів.

Поставки Tesla Cybertruck планувалося почати в другій половині нинішнього року, але, за чутками, запуск може бути перенесений на 2022 рік.