НОВІ ПЕРСПЕКТИВИ ВИПУСКНИКІВ РДГУ

Ми готуємо фахівців за освітньо-кваліфікаційними рівнями «бакалавр», «спеціаліст», «магістр». Дипломи «молодших спеціалістів» видають наші структурні підрозділи: Дубенський та Сарненський педагогічні коледжі, Рівненське музичне училище, Дубенський коледж культури і мистецтв. Випускники цих та інших ВНЗ І-ІІ рівнів акредитації мають змогу вступити до нас на навчання за скороченими програмами, склавши лише один іспит із фаху.
Підготовка бакалаврів у РДГУ здійснюється за 26 напрямами. Зокрема, у 2012 році ми відкрили два нових напрями підготовки: «Корекційна освіта» та «Здоров’я людини», а у цьому році – «Музейна справа та охорона пам’яток історії та культури». Також  здійснюватимемо прийом для здобуття ОКР «спеціаліст» за 24 спеціальностями та ОКР «магістр» за 20 спеціальностями. В університеті функціонують аспірантура та докторантура, випускники яких регулярно поповнюють ряди наших викладачів. Тобто, у нас випускник основної чи середньої школи може пройти усі етапи ступеневого навчання та досягти успіху у вибраній професії.
За роки існування університету ми впритул наблизились до показників столичних вишів за кадровим потенціалом: понад 360 кандидатів наук, доцентів, майже 50 докторів наук, професорів, 650 висококваліфікованих викладачів. Має університет і розвинену матеріально-технічну базу: 6 навчальних корпусів, потужну наукову бібліотеку (понад
600 000 книг та періодичних видань), понад 700 комп’ютерів, підключених до мережі Інтернет, задіяні для навчання студентів. У нас функціонують 7 гуртожитків, спортзали, тренажерний зал, два спортивні майданчики, студентські кафе, магазини…
Навчання в РДГУ для багатьох стає першою сходинкою для формування серйозної кар’єри. Багато наших студентів працюють на розвиток нашої держави, освіти, культури, мистецтва, окремі випускники продовжують навчання за кордоном.
Запрошуємо абітурієнтів приєднатися до лав тих, хто будує нове майбутнє своєї держави, прагне ґрунтовних знань та чітко формує цілі. Наші студенти впевнені, успішні в житті, компетентні у професійній дія­льності.
• Руслан Постоловський,
ректор Рівненського державного
гуманітарного університету, професор

 

Із власного досвіду:

Від мрії до мети

Рівненський державний гуманітарний університет я закінчила у 2010 році. Після цього рік працювала викладачем іноземних мов, а у вересні 2011 року стала учасником програми Еразмус Мундус «Cultures Littéraires Européennes» (Європейська література і культура), яка об’єднує університети трьох європейських країн: Франції, Італії та Греції.
Під час навчання за кордоном я отримала величезний життєвий та мовний досвід.  Перебування у мультикультурному середовищі допомогло мені розвинути навички комунікації, впевненіше почуватися, налагоджуючи стосунки з представниками інших країн. Для того, щоб потрапити у число студентів програми, необхідно мати диплом бакалавра з відмінними балами, досвід роботи  за спеціальністю і гарний рівень знання іноземних мов (у моєму випадку - англійська і французька). Усе це я отримала, навчаючись у Рівненському державному гуманітарному університеті на факультеті іноземної філології (відділення французької мови). Мені пощастило бути у складі студентів, які першими взяли участь у проекті, що має на меті створити нову генерацію вчителів французької мови. З перших днів у процесі навчання  використовувалися нові методики та підходи до вивчення іноземної мови, був змінений навчальний план. Протягом чотирьох років студенти постійно брали участь у наукових семінарах, конференціях, зустрічах із відомими представниками Франції – Жаном Клодом Беако, Маріеллою Каузою викладачами університету Сорбонна Париж 3, з Сержом Біліні, тодішнім аташе з питань культури, науки і співробітництва посольства Франції в Україні. Виняткове значення мало й стажування іноземних студентів.  Завдяки зусиллям адміністрації університету та викладачів кафедри, на базі РДГУ було підписано угоди про співпрацю з двома університетами Франції: Ренн та Перпіньян. Сподіваюсь, що це партнерство стане першим кроком на шляху побудови плідного довготривалого співробітництва, розвитку двосторонніх відносин і відкриття можливостей нового наукового пошуку. Кращі студенти факультету іноземної філології РДГУ тепер мають можливість продовжувати навчання в магістратурі цих закладів. Однією з них була і я, - на п’ятому курсі паралельно навчалася у магістратурі університету міста Перпіньян та на рівні спеціаліста - в РДГУ. Той рік був насичений подіями, і саме тоді я зрозуміла, що навчання – не підготовка до зрілого життя, а саме життя. Під час перебування у Франції нас постійно підтримували викладачі факультету іноземної філології. Я впевнена, що лише завдяки проекту, започаткованому РДГУ, мені вдалося потрапити у список студентів програми Еразмус Мундус. Справжня мета досягається зусиллями декількох сторін, тому варто підкреслити підтримку, яку нова навчальна програма отримала в РДГУ з боку адміністрації, декана факультету іноземних мов Галини Ніколайчук та викладачів кафедри романо-германської філології, зокрема Тетяни Голуб. Щиро бажаю успіхів і подальших звершень усьому викладацькому складу факультету іноземної філології РДГУ. Як сказав французький письменник Поль Валері: “Коли досягаєш мети, розумієш, що шлях і був ціллю”, адже і досягнута мета, і шлях до неї стають величезним досвідом. Впевнена, що факультет іноземної філології РДГУ не тільки досягне усіх поставлених цілей, але й зуміє шлях до них зробити цікавим та наповненим приємними подіями.
• Олена Яницька, студентка університету Арістотеля міста Салоніки, випускниця факультету
іноземної філології РДГУ