НКРЕКП затвердила для АТ «РІВНЕГАЗ» тариф на розподіл природного газу на 2022 рік

Акціонерне товариство «Рівнегаз» інформує клієнтів про затвердження НКРЕКП тарифу на доставку блакитного палива на 2022 рік. Згідно з Постановою НКРЕКП від 22 грудня 2021 р. №2765 з 1 січня 2022 року для АТ «Рівнегаз» встановлено тариф на послуги розподілу природного газу у розмірі 1,54 грн за 1 кубометр на місяць (з урахуванням ПДВ). У порівнянні з величиною тарифу, який був затверджений на 2021 рік, тариф на 2022 рік для рівнян зменшено на 8%.

Вартість послуг з доставки газу розраховується індивідуально для кожного клієнта, а розмір плати залежить тільки від обсягів споживання.  

За основу береться обсяг споживання газу впродовж «газового року». Це проміжок часу з 1 жовтня по 30 вересня. Сума кубів газу, спожитого за «газовий рік», множиться на тариф на розподіл (доставку). Результат ділиться на 12 рівних платежів, які сплачуються щомісячно впродовж року.

Наприклад: за минулий «газовий рік» (з 1 жовтня 2020 р. по 30 вересня 2021 р.) споживачем було використано 500 куб. м газу. Місячна вартість доставки газу для такого домоволодіння з 1 січня 2022 року розраховуватиметься наступним чином:

500 куб. / 12 міс. х 1,848 грн = 77 грн на місяць з ПДВ, де 1,848 грн – вартість доставки 1 кубометру газу на місяць з ПДВ для АТ «Рівнегаз». 

Нагадуємо, що згідно до вимог Типового договору, затвердженого НКРЕКП, послуги з доставки газу необхідно сплачувати в поточному місяці до 20 числа. Так як в деяких містах і областях розмір плати за доставку газу є меншим за комісію банку, споживачеві буде вигідніше сплатити за кілька місяців одразу. Це дозволить заощадити сімейний бюджет.

Зауважимо, за розподіл газу згідно чинного законодавства треба сплачувати, навіть якщо ви не використовуєте газ в окремі періоди. Для таких клієнтів у наступному році плата за доставку буде скоригована відповідно до реальних обсягів споживання.

«Зважаючи на те, що зросла вартість газу на виробничо-технологічні потреби, а вона в складовій тарифу займає понад 30%, цей тариф для АТ «Рівнегаз» недостатній.  Тому не виключаємо, що  відбудеться нарощування боргів за технологічний газ і можливий відтік кадрів у зв’язку із тим, що заробітна плата по компанії буде відставати від середньої по промисловості.» – зазначив фінансовий директор АТ «Рівнегаз» Віталій Зубейко.

Якщо газове обладнання не використовується взагалі, і ви не плануєте цього в майбутньому, радимо розглянути можливість від’єднання від газових мереж, для чого необхідно звернутися до Клієнтського простору 104.ua на вул. Грушевського, 8.

Зауважимо, що рахунки за послуги з доставки природного газу можна завантажити в «особистому кабінеті» на сайті 104.ua, за допомогою мобільного додатку 104.ua зі штучним інтелектом або через чат-боти 7104ua та ua7104_bot у месенджерах Viber та Telegram відповідно. Сплатити за надані газорозподільною компанією послуги з доставки блакитного палива споживачі також можуть через онлайн сервіси платформи 104.ua або у інший зручний спосіб.  

АТ "Рівнегаз"