Газета «Вісті Рівненщини» +380678370541 +380675894919 +380362695137

Ніжні заварні млинці

Неймовірно смачні, ніжні та ажурні – такими виходять заварні млинці на кефірі. Їх можна готувати в солодкому варіанті, додавши цукор, а також несолодкими.

Такі млинці просто усіяні безліччю дірочок, тому гарним доповненням до них буде мед, варення, згущене молоко або сироп, які смачно просочуватимуться через ці отвори.

Інгредієнти:

  • Борошно - 300 г
  • Кефір - 500 мл
  • Вода (окріп) - 250 мл
  • Яйця - 2 шт.
  • Цукор - 2 ст. л.
  • Сіль - 0,5 ч. л.
  • Сода - 0,5 ч. л.
  • Олія - 4 ст. л. + для смаження

Приготування:

  1. Яйця збити вінчиком. Додати цукор і сіль. Влити кефір та олію, перемішати. Поступово тонкою цівкою вливати окріп, постійно помішуючи. Потім всипати борошно та соду. Перемішати до однорідного стану, щоб не було грудочок.
  2. Добре розігріти сковороду й змастити олією.
  3. Ополоником налити тісто на сковороду і рівномірно розподілити його по дну.
  4. Смажити млинці на середньому вогні приблизно по 2 хвилини з кожного боку, до набуття золотистого кольору.

Такі млинці можна подати до столу з варенням, медом, сметаною або згущеним молоком.

Якщо їх використовувати для фарширування несолодкими начинками (грибами, куркою, сиром та іншими), то в процесі приготування тіста кількість цукру слід зменшити.

Читайте також

К сожалению, браузер, которым вы пользуетесь, морально устарел,
и не может нормально отображать сайт.

Пожалуйста, скачайте любой из следующих браузеров: