Нетверезий водій, винний у загибелі пасажирів, відповість перед законом сповна

Прокуратура Рівненської області відстояла в апеляції покарання чоловіку,  який вчинив біля с. Висоцьк Дубровицького району смертельну ДТП, внаслідок якої загинуло дві людини. Тож за принципової позиції працівників прокуратури області Рівненський апеляційний суд залишив без змін вирок суду першої інстанції щодо 43-річного жителя області, який вчинив дорожньо-транспортну пригоду із смертельними наслідками.

У суді обвинувачем доведено, що у листопаді 2018 року вказана особа в стані алкогольного сп’яніння, керуючи автомобілем марки «FIAT TEMPRA» і рухаючись мостом через річку Горинь в напрямку с. Висоцьк Дубровицького району Рівненської області, перевозив двох пасажирів - місцевих жителів.

Під час руху водій проявив неуважність до дорожньої обстановки та неправильно її оцінив, не вибрав безпечної швидкості руху, не впорався з керуванням автомобіля і допустив виїзд транспортного засобу за межі мосту та його падіння у річку.

У результаті цієї дорожньо-транспортної пригоди два пасажири, які знаходились в салоні автомобіля, загинули на місці події.

Вироком Сарненського районного суду від 29.07.2019 обвинуваченого визнано винним у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 286 КК України (порушення правил безпеки дорожнього руху особою, яка керує транспортним засобом, що спричинило загибель кількох осіб) та засуджено до позбавлення волі строком на 8 років з позбавленням права керувати транспортним засобом строком на 3 роки. 

Не погоджуючись із таким рішенням суду в частині призначеного покарання, захисник обвинуваченого подав апеляційну скаргу, в якій просив змінити вирок вказаного суду, як такий, що не відповідає за своєю суворістю особі обвинуваченого.   

Разом із тим, Рівненський апеляційний суд, перевіривши вирок суду в межах вищевказаної апеляційної скарги та заслухавши доводи прокурора, рішення Сарненського районного суду в частині призначеного покарання залишив без змін, а апеляційну скаргу захисника – без задоволення, повідомляє прес-служба прокуратури Рівненської області.       

суд, апеляція, ДТП