Не данина моді, а вимога часу

творюючи цей потужний Ресурсний центр, ми, перш за все, орієнтувалися на вимоги сучасного ринку праці, – наголосив директор обласного центру зайнятості Іван Ткачук. – Адже сьогодні жодне промислове чи аграрне підприємство, фірма, установа чи приватний підприємець, які прагнуть ефективно працювати і розвиватись, не можуть обійтися без комп’ютерів і офісної техніки, а, отже, і без фахівців, які їх обслуговують. Окрім цього, велика частка ринку припадає власне на продукти індустрії інформаційно-комунікаційних технологій, попит на які постійно зростає.
Професії, які пропонують у Центрі, значно розширюють можливості для працевлаштування. Хтось здобуде її для роботи у фірмі чи на підприємстві, хтось – для створення власного робочого місця. Для інших знання комп’ютерних технологій  буде серйозним додатком до основної професії. Для прикладу: фермер, маючи навики роботи на комп’ютері і доступ до мережі, не буде «всліпу» шукати, де і кому збути вирощену продукцію. Він це може дізнатись з інтернету і сам дасть свої пропозиції потенційним покупцям.
Вже сьогодні у Ресурсному цент­рі інформаційно-комунікаційних  техно­логій можна здобути професію оператора з обробки інформації та програмного забезпечення, оператора комп’ютерної верстки, оператора інформаційно-комунікаційних мереж, монтажника інформаційно-комунікаційного устаткування. А підвищити кваліфікацію можна за напрямами: практичний веб-дизайн; створення тривимірної графіки у програмі Autodesk 3ds Max;
системне адміністрування локальної комп’ютерної мережі; обслуговування інформаційно-комунікаційних мереж; комп’ютеризований бухгалтерський облік «1С: Підприємство 8.2»; основи комп’ютерної графіки та веб-дизайну.
Слухачі оволодівають знаннями під керівництвом кваліфікованих викладачів-практиків на сучасній навчальній базі. До їх послуг, зокрема, дев’ять комп’ютерних кабінетів-лабораторій, більше 200 комп’ютерів, 22 мультимедійних комплекси, інформаційно-бібліотечний ресурс,  комплекс обладнання для дистанційного навчання… А освоїти нову професію безробітні зможуть за один-шість місяців.
• Микола Павленко