Навчатись, щоб перемагати

У вітальній промові ректор університету, професор, заслужений юрист України Ю. Л. Бошицький наголосив, що саме зараз, коли Україна переживає найскладніші часи, та на фоні подій, які відбуваються в нашій країні, перед українськими юристами постають складні завдання, ефективне вирішення яких надає можливість реалізувати не тільки суспільно корисні проекти та ініціативи, але й впливати на розвиток країни в цілому.
Першокурсники урочисто виголосили «Клятву студента», якою запевнили, що будуть гідно нести звання студента Київського університету права НАН України і докладуть всіх зусиль, щоб стати висококваліфікованими фахівцями, будуть вірними Україні та  традиціям КУП НАНУ. Вручення символічного студентського квитка стало запорукою майбутнього успіху студентів.
Засвідчуючи повагу до єдиного навчального закладу в структурі Національної академії наук України, на святі були присутні високоповажні гості. Андрій Васильович Грещук, секретар Рівненської міської ради, відзначив тісну співпрацю керівництва вузу з органами місцевого самоврядування Рівненщини на основах європейських засад розвитку освіти. Петро Миколайович Коржевський, заступник начальника управління освіти і науки Рівненської ОДА, висловив сподівання, що студенти Рівненського інституту Київського університету права стануть в майбутньому індикатором всієї системи юриспруденції. Василь Іванович Харчук, перший заступник начальника Головного територіального управління юстиції у Рівненській області, наголосив на необхідності вдосконалення знань іноземної мови, аби не просто отримати диплом успішного вузу, а стати по-справжньому успішним юристом.
До привітань першокурсникам долучились і  представники професорсько-викладацького складу Київського університету права  НАН України: Володимир Олександрович Бойко – проректор з адміністративної та господарської роботи, Геннадій Семенович Семаков – професор кафедри кримінального права і процесу, Петро Дмитрович Біленчук – професор кафедри кримінального права і процесу, Роман Петрович Панасюк – доцент кафедри теорії та історії держави і права, Ігор Валентинович Труш – доктор юридичних наук, професор, декан заочної та дистанційної освіти Київського університету прав НАН України та Надія Олексіївна Армаш – в. о. завідувача кафедри конституційного, адміністративного, господарського права та процесу. У своїх виступах кожен з них підкреслив, що у Київському університеті права забезпечується всебічний  розвиток особистості студента, що комплексна підготовка юриста - це не лише сума професійних навичок, знань та  вмінь, а й естетичне виховання кожного,  хто обрав навчання у вузі. Підтвердженням цього стала презентація художніх полотен львівського художника Леоніда Леонідовича Ковриги, яка експонуватиметься протягом місяця в холі приміщення Рівненського інституту.
Зворушливим моментом урочистостей  стала спільна молитва всіх присутніх, яку виголосив  протоієрей, клірик Свято-Покровського собору міста Рівного отець Анатолій, побажавши при цьому подальшої мудрості в керуванні колективом ректору університету, батьківської любові до студентів – викладачам вузу та наполегливої праці  - студентам.
У своєму завершальному слові  Ю. Л. Бошицький наголосив, що сьогодні доля України, її суверенітет та територіальна цілісність залежать від кожного з нас. Ми повинні бути, як ніколи, єдині, організовані, згуртовані та рішучі, тому девіз вузу «Навчатись, щоб перемагати» має стати девізом кожного студента.
Роман Вістенко