"Наступ з боку Білорусі може розпочатися з 15 грудня, туди планують перекинути до 90 тисяч солдатів", – Сазонов

Наступ з боку Білорусі на Україну буде. Він може розпочатися приблизно 15 грудня. До того часу Росія збирається перекинути в РБ до 90 тисяч своїх солдатів.

Джерело Obozrevatel

Про це повідомив боєць Збройних сил України і відомий блогер Кирило Сазонов у Facebook. За його словами, підготовка до нападу йде, РФ перекидає в Білорусь техніку та особовий склад, причім не лише з Росії, а й із Херсонського та Запорізького напрямків.

"Із завтрашнього дня (15 листопада) до 5 грудня до Білорусі мають перекинути до 90 тисяч бійців. Таємно, в об'їзд міст, як завгодно. Але зробити це зовсім потай неможливо, я думаю. І підпілля у РБ, яке щільно працює з нашою розвідкою, швидко все це висвітить. Усього розраховують зібрати, як і планували, близько 150 тисяч особового складу", – написав Сазонов.

Проте він зазначив, що регулярних військ там буде 60 тисяч, а всі інші – російські мобілізовані та білоруська армія. Остання, за словами Сазонова, за досвідом та підготовкою рівняється з тими ж мобілізованими РФ.

Український військовий також назвав приблизну дату нападу з боку Білорусі.

"До 5 грудня заведуть основну масу, постійно їх тримати під дахами та годувати – те ще навантаження на інфраструктуру. Доукомплектування, формування та поточні питання – максимум 10 днів. Це теж із їхньої програми. Тож з 15 грудня можуть поперти до нас. Наші аналітики припускають, що трохи згодом. З огляду на любов сусідів псувати свята – на Католицьке Різдво чи Новий Рік. Подивимося", – написав він.

Водночас Сазонов наголошує, що Українські захисники готові до цього. Мало того, чекають з нетерпінням. А от в Білорусі дуже нервують з цього приводу.

"До питання нашої готовності. Друзі, якщо наша розвідка дозволяє мені це публікувати, а я щоразу питаю дозвіл, розумієте рівень поінформованості Генштабу? Усі чудово все знають. Всі готові. Деякі військові нявкають від нетерпіння. Не дарма їх котиками називають. Ну а в Мінську дуже нервують. Побоюються, що наші відіб'ють їхній наступ і поженуть не до кордонів України, а далі", – зазначив Сазонов.