Напади на медиків у рівненській лікарні лише за вихідні сталися тричі

Пацієнт напав на медика в міській лікарні Рівного – він забризкав сльозогінним газом очі, шарпав, нецензурно лаявся та називався працівником СБУ. Туди чоловіка з порізом руки доправили "швидкою" після дебошу в одному з магазинів.

Джерело ТСН.

«Хотів оглянути, надати допомогу, на що натикнувся на агресію», - розповідає про події того вечора постраждалий лікар Олександр Генсіцький.

Медики просили втихомиритися, та дарма. Пацієнт ще й кричав, що він - працівник СБУ. «Він зняв пов’язку свою, почала текти кров, він цією кров’ю нам хотів потрапити в очі, всюди так бризкав», - додає лікар.  

Потому нападник витягнув газовий балончик і заприскав у очі медику. Персонал лікарні почав телефонувати, щоб прибула поміч. «Служба охорони була поза межами досяжності, а поліція приїхала через 15 хвилин. За цей час могло статися що завгодно», - запевняє заступник головного лікаря Ігор Дундюк.

Дебошира копи затримали і відкрили провадження за хуліганство. Виявилося, до СБУ жодного відношення він не має. Йому 24 і він раніше судимий. Чому напав на лікаря відповісти нікому.

Випадки, коли пацієнти нападають на лікарів - непоодинокі. Лише за вихідні таке ставалося тут ще двічі. «Кидались на медперсонал, погрожували їм розправами, тортурами. Як на мене повинна бути охорона постійно в лікарні», - переконує адміністрація лікарні.

Однак утримувати охорону грошей не мають і просять сприяння в міста. «Якщо головний лікар скаже, що мені треба кошти ще на це і ми звернемося до депутатів, що дайте коштів на це, то тоді будуть вирішувати депутати, чи дадуть вони гроші на охорону», - зазначає заступник міського голови Рівного Юрій Поліщук.

Нападнику на лікаря загрожує штраф, або обмеження волі до 5 років. Чому ж медики не змогли зв’язатися із службою охорони, з якою у лікарні заключений договір – нині в закладі з’ясовують.