Начальник районної військової адміністрації на Рівненщині заявив про спроби шахрайства від його імені

Він імені начальника Дубенської районної військової адміністрації Всеволода Пекарського шахраюють, про це посадовець попередив у своєму Facebook. До місцевих підприємців надходять листи від очільника РВА з пропозицією перерахувати гроші на ЗСУ. Він звернувся із заявою до правоохоронців. Це не перший подібний випадок на Рівненщині від початку повномасштабного вторгнення.

Шахраї надіслали "офіційне звернення" начебто від адміністрації до керівників підприємств та організацій Дубенського району із закликом перерахувати гроші на допомогу армії.

"З метою підтримки захисників, патріотів та героїв, що ціною свого життя та власною кров'ю здобувають мир і незалежність нашої країни, а також для надання благодійною грошової допомоги відкрито рахунковий рахунок ... ", — йдеться у фейковому листі.

У тексті вказано, що якщо підприємець перерахує гроші за цим рахунком, він зможе "скористатися правом на отримання податкової пільги, а саме, зменшити податок на прибуток пропорційно внесеної благодійної суми".

У документі підроблений підпис голови районної адміністрації Всеволода Пекарського.

"Дубенська районна військова адміністрація подібних звернень не розсилає і вся наша гуманітарна діяльність проводиться максимально публічно. Будьте уважні, думайте критично і в разі отримання подібних листів – телефонуйте правоохоронцям", — попереджує Пекарський.
Що відомо

    У грудні 2022 року начальник Рівненської ОВА Віталій Коваль повідомив про схожі листи від свого імені. Шахраї надписали їх з проханням долучитись до благодійної грошової допомоги ЗСУ.


    Наприкінці жовтня 2022 року мер Рівного Олександр Третяк заявив про спроби шахрайства. Як сказав він Суспільному, підприємства отримали листи за його підписом із проханням допомогти військовим. Після того адресатам телефонували невідомі.

    Раніше про дзвінки шахраїв або листи заявляли керівник Сарненської РВА Олександр Кохан та начальник ОВА Віталій Коваль, очільниця Вараської РВА Людмила Мариніна та мер Здолбунова Владислав Сухляк.