На виборчій дільниці у Дубні слідчий вчасно надав домедичну допомогу , врятував життя

Якби не дзвінок із подякою від голови ДВК на спецлінію 102 про вчасно надану домедичну допомогу члену комісії поліцейським, про цю історію ніхто б і не довідався.

Вибори цьогоріч слідчий Віктор Скворцов запам’ятає надовго. Адже під час несення служби на одній із дільниць райцентру Дубно і на правопорушення реагував, і першу домедичну допомогу надавав.

Голова дільничної виборчої комісії Тетяна Бречко розповідає, що спочатку все було нормально: «Підрахунок голосів провели без порушень чи всіляких неприємностей. А коли вже фактично пакували бюлетені, одна із членів комісії вийшла з приміщення, де їй стало погано і вона впала».

На порятунок жінки кинувся поліцейський, який ніс службу на ДВК.

«В такій стресовій ситуації одразу прийшло розуміння і пригадалося, що треба робити і у якій послідовності, щоб врятувати людину», — говорить слідчий слідчого управління ГУНП в Рівненській області Віктор Скворцов.

Він, не гаючи часу, взявся надавати їй першу домедичну допомогу.

Сама дубенчанка, якій стало зле на дільниці, мало пам’ятає, що саме трапилось.

«Як мені розказали, він справді оперативно зреагував, почав мене рятувати, викликав швидку», — пригадує події тієї ночі Марія Герасимчук.

Окрім порятунку, у день голосування на виборчій дільниці трапився іще один інцидент. Один із виборців спочатку зіпсував бюлетень, а потім порвав його. Тож голова ДВК не знаходить слів, аби висловити свою вдячність поліцейському за службу.

«Дуже вдячні і втішені, що саме він ніс службу у нас на дільниці», — підсумувала Тетяна Бречко.

Нині пані Марія проходитиме обстеження, аби з’ясувати причину тимчасового нездужання. Тож зичимо їй міцного здоров’я, а Віктору Скворцову — лише вдячності від громадян за службу.

 © Офіційний сайт Національної поліції