На створення Шпанівської хутірської локації надихнули велотуристи

Об’єкт знаходиться на туристичному зеленому маршруті «Медове коло». Тож, подорожуючі матимуть територію, де вже влітку зможуть перепочити та залишитися на нічліг. Локацію облаштовують на території фермерського господарства «Надія» (с.Шпанів, Рівненський район, вулиця Центральна, 40). Її господарі Ярослав та Лариса Паламарчуки давно займаються агротуристичним бізнесом. Тож тепер ще й вирішили розширити послуги для подорожуючих, повідомляє сайт РОДА.

«Ідея виникла спонтанно. Біля нашої садиби постійно проїжджають велосипедисти. Часто вони шукають, де відпочити. От і вирішили облаштувати територію для подорожуючих. Так, перепочити туристи зможуть у перголі під виноградними гронами. Також можна буде пограти у теніс в альтанках. Але родзинкою стане апібудиночок. Він містить ніші, куди ставитимуть вулики з медом. Турист, відпочиваючи, зможе отримати сеанс апітерапії. Буде тут і звичайний літній будинок, криниця та фонтани», - розповідає Ярослав Паламарчук.

Ініціативу вдалося реалізувати завдяки участі в обласному конкурсі проєктів територіальних громад, що вже вдесяте проводиться в області. На облаштування туристичної локації з обласного бюджету виділені кошти в сумі 150 тисяч гривень на умовах співфінансування з місцевого бюджету.

Окрім того, господарі агросадиби вирощують у штучній екологічній водоймі осетрів, мають ожинове поле та інші принади, що можуть зацікавити туристів.

Зелений маршрут «Медове коло» простягнувся на території Рівненського, Березнівського, Гощанського, Корецького та Костопільського районів. Він складає майже 300 км. Це приваблива для туристів територія, тому на ній створюють місця для відвідування, атракції з розвинутою туристичною інфраструктурою.

«Маршрут покликаний на те, щоб заохотити подорожуючих відвідувати наш край. Крім того, одним із завдань розробки проекту є його включення до міжнародної мережі «Зелених шляхів» (Greenways). Варто зазначити, що цей проект є першим результатом тривалої роботи з розвитку Дестинації «Медове коло». Процес стратегічного планування розпочався ще у 2014 і лише сьогодні починає давати плоди. Тепер важливо продовжувати дотримуватися заданого напрямку і наші амбітні плані щодо входження області до європейської мережі Зелених шляхів стануть реальністю», - зазначила заступниця начальника управління культури і туризму Рівненської ОДА Ярослава Гаврилова.

В свою чергу голова Шпанівської ОТГ Микола Столярчук наголосив, що проєкт має важливе стратегічне значення для території:

«Ми маємо плани активізувати громаду через розвиток туризму. Це, в свою чергу, стимулює зайнятість на селі та надходження до бюджету, а відтак розвивати територію».