На скільки вистачить?

Тож треба шукати кошти у місцевих бюджетах, залучати спонсорів, інвесторів та благодійників. Передусім, на думку посадовця, варто попрацювати над зниженням ціни на путівки.

Область цьогоріч готова виділити на оздоровлення маленьких краян майже 4,5 мільйона гривень, ще 6 мільйонів планують залучити від установ та організацій. При ціні, яка, ймовірно, сягне до чотирьох тисяч гривень за одну путівку, ці мільйони – мізер.
Не менша проблема і в тому, що у бюджетах деяких районів не просто мало запланували грошей на дитяче оздоровлення, а й дітей, яких треба оздоровити, рахували, очевидно, виходячи із закладеної на це суми коштів. Загалом на Рівненщині цьогоріч планують оздоровити майже 9,5 тисячі дітлахів. Найскладніша ситуація у Гощанському, Демидівському, Радивилівському та Здолбунівському районах. Зокрема в останньому на дитяче оздоровлення взагалі грошей не передбачили. Проте, за словами голови Здолбунівської районної державної адміністрації Сергія Кондрачука, у районному бюджеті 150 тисяч гривень резерву, тож на наступній сесії райради розглянуть можливість виділення цих грошей.
Поки на місцях думають, яким чином здешевити ціну путівок, народні обранці пропонують звертатися до благодійників та волонтерів, підприємств та профспілок. Натомість скасувати податок на землю й майно оздоровчих таборів, який складає приблизно 15 відсотків від ціни путівки, нардепи не поспішають.
До слова, торік оздоровили понад 11 тисяч маленьких краян, які мали чорнобильські пільги. Цьогоріч же, «завдячуючи» змінам у законодавстві, заяву на оздоровлення подали всього дві з половиною сотні дітей-чорнобильців, у яких залишилось на це право.
Анатолій Андрієвський