На Сарненщині судитимуть обвинувачених у спробі крадіжки та незаконній порубці лісу

На розгляд суду скерували із обвинувальним актом матеріали трьох кримінальних проваджень, процесуальне керівництво у яких здійснювала Сарненська окружна прокуратура, слідчі місцевого районного відділу поліції. За скоєні злочини обвинуваченим може загрожувати позбавлення волі. 

Так, під час патрулювання 10 серпня працівники сектору реагування патрульної поліції Сарненського РВП поблизу села Чабель зупинили автомобіль «Nissan Terrano», який буксирував гужову підводу, завантажену 24 колодами деревини по шість метрів кожна. У керманича, 30-річного місцевого жителя, жодних підтверджуючих документів про законність походження лісопродукції не було. Крім того, у лісі неподалік поліцейські виявили вісім свіжозрізаних пеньків.

Слідчі зібрали достатньо доказів для доведення вини жителя Чабеля та закінчили досудове розслідування за частиною 4 статті 246 КК України. За злочинні дії, які спричинили тяжкі наслідки та заподіяли шкоду в розмірі майже 86 тисяч гривень, обвинуваченому загрожує позбавлення волі на строк від п’яти до семи років.

Ще одну завантажену деревиною гужову підводу неподалік села Чабель виявив екіпаж СРПП 13 жовтня під час патрулювання Сарненського району.

До незаконної порубки лісу виявився причетним 24-річний місцевий житель, який у лісовому масиві зрізав електропилкою дев’ять дерев вільхи та розпиляв їх на 27 колод. За результатами призначеної експертизи у рамках досудового розслідування, розпочатого за фактом незаконної порубки лісу, розмір заподіяної шкоди становить понад 58 тисяч гривень. І хоч обвинувачений її відшкодував та щиро розкаюється у скоєному, йому може загрожувати до трьох років за ґратами.

А 30-річного жителя села Зносичі викрили поліцейські на крадіжці лісу 18 жовтня на території Тиннівського лісництва. Чоловік скористався відсутністю будь-яких осіб і завантажив на гужову підводу заготовлену та складену працівниками лісгоспу деревину. Загалом він поцупив 33 колоди сосни.

Обвинувачений нестиме відповідальність за частиною 3 статті 15, частиною 4 статті 185 КК України (незакінчений замах на крадіжку чужого майна, вчинена повторно, в умовах воєнного стану). Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від п’яти до восьми років. Крім того, на розгляді суду відносно нього перебувають матеріали кримінальних проваджень за фактами скоєних майнових злочинів.

Відділ комунікації поліції Рівненської області