На Сарненщині судитимуть двох обвинувачених у незаконній порубці лісу в заповіднику

Слідчі відділення №2 (смт Рокитне) за процесуального керівництва місцевого відділу Сарненської окружної прокуратури закінчили досудове розслідування та скерували матеріали кримінального провадження із обвинувальним актом за частиною 3 статті 246 КК України на розгляд суду.

До поліції 12 жовтня надійшла повідомлення від працівника лісової охорони про самовільну порубку дерев у ботанічному заказнику «Залавський», який відноситься до об’єктів природно-заповідного фонду.

За результатами проведених невідкладних слідчих дій працівники Рокитнівського відділення поліції встановили, що до скоєних злочинів причетні двоє жителів села Сновидовичі.

У рамках досудового розслідування поліцейські встановили, що четвертого жовтня 24-річний молодик для домашніх потреб вирішив заготовити лісопродукцію. У темну пору доби за допомогою бензопили зрізав чотири дерева сосни, розпиляв їх на колоди та гужовою підводою перевіз на територію господарства до родичів.

А вже за тиждень долучив до своєї протиправної діяльності 19-річного знайомого, із яким знову навідався у заказник. Разом здійснили чергову незаконну порубку сосни, доставивши лісопродукцію за місцем попереднього призначення.

Поліцейські під час огляду території домоволодіння жительки села Сновидовичі виявили та вилучили незаконно зрізану деревину.

Слідчі зібрали достатньо доказів для повідомлення обом зловмисникам про підозру та за результатами проведеного досудового розслідування скерували кримінальне провадження до суду.

Розмір шкоди завданої територіальній громаді внаслідок вчинених кримінальних правопорушень становить понад 33 тисячі гривень, яку вони наразі не відшкодували.

Хоч обвинувачені щиро розкаюються, але за незаконну порубку дерев, вчинену повторно, за попередньою змовою групою осіб, на об’єктах природно-заповідного фонду, їм може загрожувати мінімум 25500 грн штрафу, а максимум — позбавлення волі на строк від трьох до п’яти років.

Поліція Рівненщини