На Сарненщині поліцейські задокументували факт незаконного видобування бурштину: вилучили «сонячне» каміння, мотопомпи та техніку

Припинили протиправну діяльність поліцейські Сарненського РВП спільно із працівниками окружної прокуратури учора, 28 червня, близько 17 години під час санкціонованого обшуку на території кар’єру в селі Олексіївка.

Під час слідчих дій у рамках кримінального провадження, розпочатого за частиною 1 статті 254 КК України (безгосподарське використання земель), поліцейські встановили, що територія кар’єру належить підприємству, яке має спеціальний дозвіл на користування надрами з метою видобутку бурштину . Втім, у порушення його вимог вимивали «сонячне» каміння шляхом гідро-розмиву ґрунту, а не кар’єрним способом. Сімох місцевих жителів, працівників підприємства правоохоронці застали «на гарячому» під час незаконного промислу.

З місця події поліцейські вилучили близько трьох кілограмів бурштину-сирцю, чотири мотопомпи кустарного виробництва, два водозабірні шланги, 33 пожежних рукавів різного діаметру, трактор із причепом, квадроцикл та інше обладнання для незаконного промислу.

В подальшому зафіксовані дії розслідуватимуть за фактом незаконного видобування бурштину за частиною 1 статті 240-1 Кримінального кодексу України.  

Досудове розслідування триває, вирішується питання про накладення арешту на вилучене майно, а бурштин скеровуватиметься для проведення гемологічної експертизи.

Відділ комунікації поліції в Рівненській області