На Рівненщині розпочато проведення цільових заходів «Номерний знак»

Останнім часом набувають значного поширення випадки експлуатації водіями транспортних засобів, які не зареєстровані, або не перереєстровані в установленому порядку, без номерного знака, або з номерним знаком, що не належить цьому транспортному засобу. Також трапляються випадки, коли водії керують автомобілями з номерним знаком, який закріплений у не встановленому для цього місці, перевернутим чи неосвітленими, що не дозволяє працівникам ДАІ чітко визначити символи номерного знака з відстані двадцяти метрів.

 

- У ході проведення вказаних заходів працівники ДАІ виявлятимуть транспортні засоби, номерні знаки яких встановлені з порушеннями вимог ПДР (закриті різного роду наліпками тощо). Також під пильним наглядом інспекторів ДАІ будуть знаходитися автомобілі, які використовуються волонтерськими організаціями для зони АТО, щодо правомірності їх експлуатації поза межами Донецької та Луганської областей, – зазначає очільник обласної Державтоінспекції Олександр Семенюк. – На порушників працівники ДАІ будуть складати адміністративні протоколи за ч. 6,7 ст. 121 КУпАП, – додає полковник міліції.

У разі встановлення фактів невідповідності номерних знаків транспортних засобів записам у реєстраційних документах, або виявлення автомобілів, що перебувають у розшуку, працівники ДАІ будуть затримувати та документувати факти правопорушення у встановленому законодавством порядку. Де побігати в Києві - Сподін Ігор

Прес-служба УДАІ УМВС України в Рівненській області