На Рівненщині завершилися тренування "Rescue Days Ukraine 2021»

З 30 вересня по 01 жовтня на навчально-тренувальному полігоні ДСНС Рівненщини відбувалися масштабні тренування фахівців аварійно-рятувальних підрозділів ДСНС до виконання завдань за призначенням під час ліквідації наслідків дорожньо-транспортних пригод. Загалом взяло участь понад 200 рятувальників з усієї країни. Такі тренування є дуже актуальними, адже щодня на українських автошляхах трапляються десятки ДТП, у яких травмуються та гинуть наші громадяни.

Про це повідомили у пресслужбі ГУ ДСНС України у Рівненській області.

Рятувальники постійно залучаються до ліквідації наслідків таких подій, тому важливим завданням є удосконалювати свої професійні навички та готовність, аби зменшити кількість загиблих та постраждалих у ДТП. Зокрема надзвичайники відпрацювали транспортування постраждалого з важкодоступної місцевості за допомогою всюдиходу Богун; ліквідацію наслідків ДТП у випадку коли автомобіль в'їхав у будівлю; ДТП на залізничному переїзді, а також ДТП з витоком хімічно-небезпечної речовини.

Крім того, вогнеборці тренувалися ліквідовувати наслідки ДТП з подальшою пожежею на території АЗС та інші сценарії надзвичайних подій. Загалом, упродовж 30 вересня та 1 жовтня за допомогою спеціального аварійно-рятувального обладнання фірми-виробника Weber-Hydraulik GmbH учасниками було розібрано, розрізано та спалено 108 легкових автомобілів одразу на шести навчальних місцях.