На Рівненщині затримали нелегала із Грузії

За результатами проведених заходів із протидії незаконному перебуванню іноземців на території України та Рівненської області зокрема, працівники управління міграційної поліції ГУНП в Рівненській області спільно із працівниками міграційної служби викрили нелегала із Республіки Грузія. 

Сьогодні, 11 жовтня, суд ухвалив рішення про видворення 35-річного уродженця міста Тбілісі до країни походження із забороною в’їзду в Україну найближчі три роки. 

Восьмого жовтня іноземець звільнився із Катеринівської виправної колонії, де майже 10 років відбував покарання за вчинений розбій в особливо великих розмірах на території України. Крім того, колишній засуджений у в’язниці мав статус «смотрящого», а тому з метою недопущення вчинення подальших кримінальних правопорушень, за поданням співробітників управління міграційної поліції ГУНП Рівненській області працівники міського відділу УДМС прийняли рішення про примусове видворення зазначеного до країни походження та звернулися із відповідним клопотанням до суду. Крім того, через відсутність у нього будь-яких документів на нього склали протокол про вчинення адміністративного правопорушення, передбаченого частиною 1 статті 203 КУпАП та помістили до пункту тимчасового перебування іноземців та осіб без громадянства, що на території Волинської області. 

Після оформлення усіх необхідних документів 35-річного нелегала видворять до Республіки Грузія.

Заходи щодо недопущення порушення міграційного законодавства іноземцями та тривають. 

Відділ комунікації поліції Рівненської області