На Рівненщині суд засудив митників за систематичні хабарі

Вироком Зарічненського районного суду заступника начальника та головного інспектора одного із митних постів Рівненської митниці Державної фіскальної служби України визнано винними в одержанні неправомірної вигоди (ч. 3 ст. 368 КК України).

Під час досудового розслідування зібрано достатньо доказів, а у суді прокурором доведено, що посадовці, один з яких займав відповідальне становище, за попередньою змовою налагодили схему системного одержання хабарів за безперешкодне переміщення на територію України через митний кордон продуктів дитячого харчування та алкогольних напоїв, а також за уникнення адміністративної відповідальності за перевищення митної норми переміщення таких товарів та їх конфіскації.

Корупційну діяльність працівників митниці викрито та припинено у лютому 2018 року після одержання ними від двох жителів області чергової  неправомірної вигоди.

За результатами судового розгляду нині вже ексмитників засуджено до позбавлення волі строком на п’ять років з позбавленням права обіймати посади у державних установах та організаціях, пов’язані з виконанням функцій представника влади строком на три роки та з конфіскацією майна.

На даний час вирок суду не набрав законної сили, сторони можуть оскаржити його в апеляційному суді.