На Рівненщині запровадять ряд нових програм, що здешевлять придбання насіння і добрив, та нові сервіси для аграріїв

ПриватБанк стає важливим банком для аграріїв Рівненщини, розвиваючи продукти та технології з урахуванням потреб фермерських господарств.

Цього року в разі купівлі в кредит агротехніки в ПриватБанку діють програми державної компенсації від 25 до 40% вартості техніки або обладнання українського виробництва. Додатково для фермерів із виручкою до 20 млн грн на рік діють програми компенсації відсотків за кредитами («АгроКУБ», кредитні лінії, кредити на купівлю будь-якої техніки, у тому числі імпортного виробництва), за умовами яких позичальник платить ставку від 1% річних.

«На сьогодні ПриватБанк пропонує найвигідніші умови кредитування з гнучким графіком погашення кредитів на сільгосптехніку та з компенсацією від держави. Враховуючи підвищення ставки НБУ,  всі банки підняли відсоткові ставки по кредитуванню. Наші ж кредити - дешевшають. Минулого року ми знизили відсоток кредитування за програмою «АгроКУБ» з 2 до 1,8%.  Нинішнього року ми продовжили цю тенденцію. І вже з 1 лютого  наш клієнт платить перші шість місяців за кредитною ставкою 1,8%, а вже інші шість місяців - лише 1,6%. ПриватБанк розвиває економіку країни доступним фінансуванням», – пояснює директор Північно-Західного РУ ПриватБанку Юрій Войтенко.

Минулого року ПриватБанк запустив для агросектора нову партнерську програму з АТ «Ельворті», яка допоможе заощадити в разі купівлі техніки. Цього року планується впровадити ряд нових програм,  що здешевлять придбання насіння, добрив, а також нові банківські сервіси для аграріїв. Детальніше про програми компенсацій для агробізнесу можна дізнатися на agro.pb.ua

Як повідомили у ПриватБанку, в 2018 році було профінансовано малий та середній бізнес Рівненщини більш як на 20 млн грн. Більше 150 підприємців регіону отримали кредитування за програмою “КУБ”, серед яких і 50 фермерів.

У 2019 році ПриватБанк планує спрямувати на підтримку малого бізнесу понад 8 млрд грн. ПриватБанк обслуговує в агросекторі понад 12 тис. юридичних осіб та 3,5 тис. приватних підприємців. Частка ринку фінансової установи в цій галузі - 44% (за обслуговуванням рахунків). Детальна інформація про проект «АгроКУБ» та можливість заповнити заявку для отримання фінансування - за посиланням: kub.pb.ua