На Рівненщині за тиждень зафіксували 18 порушень законодавства у сфері охорони водних біоресурсів

У період з 11 по 18 серпня 2021 року державні інспектори Рівненського рибоохоронного патруля зафіксували 18 порушень законодавства у сфері охорони водних біоресурсів. Так, складено 10 протоколів за ч. 3 ст. 85 КУпАП (порушення Правил рибальства), 6 – за ч. 4 ст. 85 КУпАП (рибальство із застосуванням заборонених знарядь лову) та 1 – за ст. 86-1 КУпАП (експлуатація на водних об’єктах водозабірних споруд, незабезпеченим рибозахисним обладнанням). Крім цього, оформлено один акт виявлення та вилучення безхазяйного майна.

«За даний період на порушників накладено 612 грн штрафів. Під час проведених рибоохоронних заходів державні інспектори вилучили 19 од. заборонених знарядь лову та один транспортний засіб», - повідомив  керівник Рівненського рибоохоронного патруля Сергій Бондар.

Для прикладу, 11 серпня 2021 року державні інспектори Рівненського рибоохоронного патруля на водоймі, поблизу с. Бережниця Сарненського району Рівненської області викрили грубе порушення Правил рибальства. Двоє громадян за допомогою забороненого знаряддя лову – «климня» здійснювали вилов водних біоресурсів. Про те, завдяки оперативним діям працівників рибоохоронного патруля порушник не встиг завдати збитків рибному господарству. Заборонені знаряддя вилучено до рішення суду.

15 серпня 2021 року працівники відомства задокументували ще одне грубе порушення правил рибальства. Інцидент стався на водоймі, поблизу с. Балоховичі Саренського району Рівненської області. Викрито громадянина, який здійснював вилов водних біоресурсів –  сіткою. Про те, завдяки оперативним діям працівників рибоохоронного патруля порушник не встиг завдати збитків рибному господарству.

 У всіх випадках на осіб складено протоколи про адміністративні правопорушення за ч. 4 ст. 85 КУпАП. Матеріали справи готуються для передачі до районних судів Рівненської області для притягнення порушників до відповідальності.

Рівненський рибоохоронний патруль вкотре закликає громадян бути відповідальними та дотримуватись природоохоронного законодавства. Про порушення правил рибальства та порядку придбання чи збуту риби прохання терміново повідомляти за номером телефонної «гарячої лінії» відомства: (067) 540 53 90.

Довідкова інформація:

Порушення правил рибальства карається як накладенням штрафів, так і притягненням до кримінальної відповідальності. Сума штрафів за порушення правил рибальства згідно КУпАП становить від 340 до 680 грн. За незаконне зайняття рибним промислом, що завдало істотну шкоду передбачена кримінальна відповідальність відповідно до ст. 249 ККУ. Штраф від 1 700 до 3 400 грн або обмеженням волі на строк до трьох років, з конфіскацією знарядь і засобів промислу.


Рівненський рибоохоронний патруль