На Рівненщині встановлюються обставини події за участю службового авто та мотоцикла

Близько 15 години вчора, 15 серпня, до поліції надійшло повідомлення, що на вулиці Центральній у селі Зелень колишнього Дубровицького району сталося ДТП за участю мотоцикла та службового автомобіля «Renault Duster».     

Під час патрулювання поліцейські виявили мотоцикл, який їхав із порушенням ПДР: водій та пасажир перебували без мотошоломів. Вимогу про зупинку кермувальник двоколісного проігнорував, натомість показав правоохоронцям непристойний жест.   

За попередньою інформацією, на ґрунтовій дорозі сталося дотичне зіткнення транспортних засобів. Унаслідок цього мотоцикл упав, а водій та пасажир отримали забої.    

На мотоцикліста складені адміністративні матеріали за чотирма статтями КУпАП: порушення правил безпеки дорожнього руху, зокрема правил користуванням мотошоломами, керування технічно несправним транспортним засобом і невиконання вимог поліцейського про зупинку.  

Згодом мотоцикліст звернувся із заявою про те, що поліцейський застосував до нього фізичну силу. За цим фактом розпочато кримінальне провадження за статтею 125 (умисне легке тілесне ушкодження) Кримінального кодексу України. Матеріали будуть скеровані до ДБР. Крім того, керівництвом ГУНП ініційовано проведення службової перевірки.  

Відділ комунікації поліції Рівненської області