На Рівненщині відзначили Всеукраїнський день бібліотек

У Рівненські обласній універсальній науковій бібліотеці урочисто привітали працівників книгозбірні з професійним святом.

Із початку війни усі вони розгорнули волонтерські хаби, де разом із місцевими мешканцям плели маскувальні сітки, готували енергетичні батончики та чаї на потреби ЗСУ, створювали малюнки та листівки. Крім того, запровадили безліч соціальних проєктів на підтримку внутрішньо переміщених осіб.

Заступник голови Рівненської ОДА Сергій Гемберг привітав усіх бібліотекарів області із професійним святом та нагородив кращих.

«Вітаю усіх працівників бібліотек із професійним святом. Сьогодні наша спільна мета – робити усе, що ми можемо, для перемоги. І для мене бібліотека вже давно стала не просто спорудою з книгами. Тут прекрасні колективи, тут творчість, тут реалізовуються надзвичайні проєкти, які зберігають і примножують нашу культурну спадщину. Культурний фронт – дуже особливий, тому що ви бережете слово та нашу ідентичність», - зазначив Сергій Гемберг.

Заступник голови обласної ради Олексій Бучинський та начальниця управління культури і туризму Рівненської ОДА Любов Романюк також привітали працівників бібліотек Рівненщини.