На Рівненщині триває процес забезпечення генераторами 800 базових мобільних станцій

Начальник Рівненської ОВА Віталій Коваль зазначив, що при відключенні електроенергії базові мобільні станції переходять на резервне джерело живлення. Це батареї, які автоматично вмикаються, коли припиняється централізоване електроживлення. Вони в середньому можуть забезпечувати роботу упродовж 4-5 годин. Під час планових відключень світла цього вистачає, щоб людина могла зателефонувати або зайти в інтернет

Проте при відключенні електроенергії у людей відключається домашній Wi-Fi, тож вони переходять на мобільний інтернет. Відтак мобільна мережа зазнає великого навантаження і це впливає на якість зв’язку та швидкість мобільного інтернету у кожного користувача.

При тривалому відключенні електроенергії ці резервні батареї вимикаються і оператори змушені переходити на генератори.

«Зараз активно триває процес забезпечення ними базових станцій, яких в області налічується більше 800. Рівненська ОДА на постійному зв’язку із регіональними представництвами мобільних операторів, проводимо робочі зустрічі на наради, допомагаємо скоординувати цей процес. Наше завдання, аби в разі тривалих відключень Рівненська область була забезпечена мобільним зв’язком. Тому особисто включаємося в цей процес і тримаємо його на контролі», - зауважив Віталій Коваль.

Очільник області зазначив, що для забезпечення стабільного живлення базових станцій між операторами та мережами АЗС узгоджено локації для оперативної заправки генераторів. Також мобільні компанії скоординувалися між собою, щоб обладнання одного оператора перекривало іншого (національний роумінг).

Рівненська ОВА