На Рівненщині судитимуть чоловіка за заволодіння речовим доказом

За процесуального керівництва Рівненської обласної прокуратури до суду скеровано обвинувальний акт стосовно жителя Волині, який незаконно заволодів чужим майном (ч. 5 ст. 27, ч. 2 ст. 191 КК України).

Зокрема, навесні минулого року чоловік, спільно з дізнавачем сектору дізнання одного з відділень поліції Рівненщини, незаконно заволоділи автомобілем марки «BMW 525», який зберігався у приміщенні спеціального боксу відділення поліції та визнаний речовим доказом у кримінальному провадженні.

Чоловіки вивезли транспортний засіб зі спецмайданчика з метою подальшого його перепродажу. Авто виявили та вилучили на одній з СТО Волині.

Обвинувальний акт скеровано до Дубровицького районного суду.

Правоохоронець, який є іншим фігурантом провадження, наразі переховується від слідства і перебуває у міжнародному розшуку.

Досудове розслідування проводили слідчі третього слідчого відділу (з дислокацією у м. Рівне) ТУ ДБР, розташованого у м. Хмельницькому, за оперативного супроводу працівників оперативного підрозділу ДБР, розташованого у м. Хмельницькому.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді обмеження волі на строк до п'яти років або позбавлення волі на той самий строк, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Рівненської обласної прокуратури