На Рівненщині судитимуть 18-річного у скоєній смертельній ДТП

Слідчі слідчого управління закінчили досудове розслідування та скерували на розгляд суду матеріали кримінального провадження за фактами вчинення смертельної ДТП і завідомо залишення без допомоги особи в небезпечному для життя стані. Тепер обвинуваченому загрожує до восьми років позбавлення волі. Про це повідомляє пресслужба поліції Рівненської області.

Дорожньо-транспортна пригода сталася четвертого лютого цьогоріч близько 19 години поблизу села Кам’янка колишнього Березнівського району. Внаслідок наїзду автомобіля від отриманих травм загинув 16-річний велосипедист.

Під час досудового розслідування, розпочатого за частиною 2 статті 286 та частиною 1 статті  135 Кримінального кодексу України, слідчі встановили, що тоді ще 17 річний хлопець, житель села Поляни, керуючи автомобілем «Volkswagen Vento», не маючи посвідчення водія, при зустрічному роз’їзді із вантажівкою допустив наїзд на велосипедиста, який рухався проїзною частиною попереду. Життя неповнолітньому врятувати не вдалося: попри вжиті реанімаційні заходи хлопець так і не прийшов до свідомості і помер за кілька годин у лікарні.

Не зупиняючи транспортний засіб, винуватець ДТП із місця події втік. У результаті проведених першочергових слідчих дій поліцейські встановили його особу та автомобіль із механічними пошкодженнями, характерними для ДТП, вилучили за місцем проживання. Крім того, хлопець разом із адвокатом наступного дня прийшов із зізнанням до поліції.

За результатами проведених експертиз, зокрема і судової інженерно-транспортної, слідчі також встановили, що в належному батькові автомобілі, яким керував 17-річний син, частково була несправна гальмівна система.

Жителю села Поляни повідомили про підозру, а кримінальне провадження із обвинувальним актом скерували до суду.

Обставини, які пом’якшують покарання — це щире каяття та активне сприяння розкриттю кримінального правопорушення, та скоєння злочину неповнолітнім. 

Обвинуваченому  загрожує позбавлення волі на строк від трьох до восьми років.