На Рівненщині спостерігається ріст захворюваності на COVID-19

У вересні розпочався черговий підйом захворюваності на коронавірус. І, за прогнозами епідеміологів, найближчими тижнями буде збільшуватись. Та вже в жовтні-листопаді побачимо найвищі показники чергової хвилі.

Лише за минулу добу додалися 374 нові випади COVID-19 та один летальний. В області - 2 150 активних ковід-хворих.

Як зазначили в Рівненський обласний центр контролю та профілактики хвороб, за 38-й тиждень цього року на Рівненщині зареєстрували 1518 підтверджених випадків COVID-19, серед захворілих - 245 дітей до 17 років. Також зафіксували шість летальних випадків серед осіб із підтвердженим COVID-19, померли жителі Вараського та Рівненського районів.

Тож перший заступник голови ОДА Сергій Подолін наголошує на необхідності захистити себе від COVID-19. «Адже вакцинація – це єдиний ефективний спосіб зменшити ризики госпіталізації та смерті внаслідок цієї хвороби», - зазначив перший заступник голови ОДА.

Нагадаємо, на сьогодні в області функціонують пункти щеплення, працюють мобільні бригади та центр вакцинації населення. Рівненщина забезпечена в достатній кількості вакцинами «CoronaVac», «Comirnaty/Pfizer» та «Janssen»

Перелік пунктів та центрів вакцинації - за посиланням: https://bit.ly/3C0PcuU.