На Рівненщині слідчі встановлюють обставини смерті немовляти

До поліції 29 березня, близько 17 години повідомили медики швидкої медичної допомоги, що у Костополі за місцем проживання вони констатували смерть шестимісячної дівчинки. Слідчо-оперативна група на місці події встановили, що 29-річний батько та 17-річна матір перебувають у цивільному шлюбі та виховували доньку. Близько 13:30 лікарі Костопільського медзакладу дитині провели щеплення від поліомієліту та гепатиту. Близько 17 години в немовляти різко погіршився стан здоров’я. Батьки викликали «швидку», втім до їх приїзду дитина померла.

За фактом неналежного виконання медичним працівником своїх професійних обов’язків внаслідок недбалого чи несумлінного до них ставлення, що спричинило тяжкі наслідки для неповнолітнього, слідчі слідчого управління розпочали досудове розслідування за попередньою правовою кваліфікацією частини 2 статті 140 Кримінального кодексу України.

Тіло дитини направлено в морг для проведення судово-медичної експертизи, яка встановить остаточну причину смерті. За її результатами прийматиметься відповідне процесуальне рішення. Слідчі вилучили із медичного закладу всі необхідні документи та встановлюють обставини трагічної події.

-- Відділ комунікації поліції Рівненської області