На Рівненщині склали вісім протоколів за незаконну вирубку ялинок

Вісім протоколів на охочих незаконно заготовити новорічне дерево вже склали мобільні рейдові групи, які працюють у всіх лісогосподарських підприємствах Рівненського обласного управління лісового та мисливського господарства. Про це розповів перший заступник начальника обласного управління Михайло Прокопчук 

Джерело Charivne.info.

Михайло Прокопчук наголосив, що у зимовий час усі хвойні насадження особливо ретельно охороняються спеціальними рейдовими групами, яких на сьогодні налічується 139.

Покарання за незаконну вирубку новорічних дерев складаються із суми заподіяної шкоди лісу та штрафу. Розмір шкоди залежить від місця скоєння незаконної рубки новорічного дерева та його діаметру у корі біля шийки кореня, і становить від 545 до 2465 грн.

Крім того, згідно зі статтею 65 Кодексу України про адміністративні правопорушення лісопорушники сплачують ще й штраф за незаконну рубку хвойних дерев у розмірі від тридцяти до шістдесяти неоподаткованих мінімумів доходів громадян (510-1020 грн), а посадові особи від ста п’ятдесяти до трьохсот неоподаткованих мінімумів (2550-5100 грн).

Тим часом придбати новорічні дерева від рівненських лісівників можна буде у спеціально визначених місцях біля контор лісництв, розсадників та у спеціалізованих магазинах «Лісовичок», які працюють вздовж автомобільних доріг в різних районах області.