На Рівненщині рятувальники запобігли вибуху газового балона

Вчора о 17:19 на спецлінію "101" надійшло повідомлення про те, що в селі Тучин Гощанського району по вулиці Воронівській горить житловий будинок. Прибувши до місця виклику вогнеборці 16-ї державної пожежно-рятувальної частини зі смт Гоща встановили, що горить неексплуатуючий дерев'яний житловий будинок. На гасіння бійці ДСНС подали з різних сторін водяні стволи. Ускладнювало гасіння пожежі велике пожежне навантаження. В середині та біля будинку було дуже багато різноманітних горючих речей домашнього вжитку та просто сміття.

Під час ліквідації пожежі в одній із кімнат вогнеборці виявили газовий балон, що від температури набув червоно-розжареного кольору. Щоб запобігти можливого вибуху рятувальники негайно винесли його на подвір'я та охолодили за допомогою пожежних водяних стволів.

О 17:55 пожежу вдалося локалізувати, а о 22:00 повністю ліквідувати. Вогнем пошкоджено дерев’яні перестінки та стіни, знищено перекриття та накриття житлового будинку, речі домашнього вжитку.

Причина: встановлюється. Збитки: встановлюються. Як вдалося згодом з'ясувати будинок перебуває у власності Тучинської сільської ради. Попередній власник помер. Очевидно він і збирав для потреб господарства різноманітні речі домашнього вжитку, що горіли.

 

 

ГУ ДСНС України у Рівненській області