На Рівненщині померлу від COVID-19 жінку поховали у відкритій труні: розбираються, хто винен

Днями у м. Вараш ховали померлу від коронавірусу 83-річну жінку. Проте робили це у відкритій труні. 

Про це йшлося сьогодні на брифінгу Рівненської ОДА. 

За словами родичів, їм не говорили про особливий порядок проведення ритуальних заходів із померлими з COVID-19 та не надали відповідних роз'яснень у медзакладі. 

Як повідомив начальник управління охорони здоров'я Рівненської ОДА Олег Вівсянник, щодо даного факту проводиться службове розслідування. 

- За попередньою інформацією, 83-річна пацієнтка у важкому стані поступила з діагнозом пневмонія до Вараської спеціалізованох медико-санітарної частини №3. Пацієнтка померла внаслідок дихальної недостатності, а також загострення супутніх захворювань. Були взяті біологічні проби на COVID-19. Результати прийшли після того, як пацієнтку вже поховали. - повідомив Олег Вівсянник. 

- Проте ми не знімаємо відповідальності з лікувально-профілактичного закладу, а саме з лікаря, який видав тіло. Проте, наскільки нам відомо, родичі пацієнтки були попереджені про небезпеку даного заходу - проведення масових ритуальних заходів та присутності багатьох людей з недотриманням соціальної дистанції та заходів, передбачених керівником робіт з ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій при COVID-19, - додав він.