На Рівненщині поліцейські заступили на охорону п’яти окружних виборчих комісій

До забезпечення публічної безпеки та порядку у приміщеннях окружних та територіальних виборчих комісіях залучається 1223 працівники поліції, в тому числі і працівники управління захисту економіки, патрульної поліції та поліції охорони.

Сьогодні, 16 липня, на п’яти окружних виборчих комісіях, які отримали бюлетені, десятеро працівників поліції приступили до несення служби.

Крім того, нагадаємо, що 15 липня поліція області переведена на посилений варіант несення служби, а ситуаційний центр, який цілодобово здійснює моніторинг виборчого процесу — у позаплановий режим.

Із початку парламентської виборчої кампанії до поліції області надійшло 97 повідомлень, пов’язаних із виборчим процесом. За результатами перевірки поліцейські розпочали два кримінальних провадження за фактом підроблення та використання документів за частиною 1 статті 358 та за фактом хуліганства за частиною 4 статті 296 Кримінального кодексу України. 

Також складено 43 адмінматеріали, серед яких: 3 — за виготовлення агітматеріалів без вихідних даних за частиною 1 статті 212-13 КУпАП; 34 — за розповсюдження за частиною 2 статті 212-13; 3 — за статтею 152 КУпАП (порушення державних стандартів, норм і правил у сфері благоустрою населених пунктів, правил благоустрою територій населених пунктів), 2 — за статтею 173 КУпАП (дрібне хуліганство) та 1 — за 2 статті 212-14 (Порушення порядку розміщення агітаційних матеріалів чи політичної реклами або розміщення їх у заборонених законом місцях).

Про це повідомляє відділ комунікації поліції Рівненської області.