На Рівненщині під час пожежі загинув чоловік

05 січня о 04:30 на спецлінію "101" надійшло повідомлення про пожежу у приватному господарстві села Білівські хутори Городоцької ТГ Рівненського району.

На місце виклику було направлено чергові відділення рятувальників обласного гарнізону ДСНС.

Прибувши за вказаною адресою рятувальники встановили, що вогнем повністю охоплено дерев’яний житловий будинок. На гасіння негайно було подано вогнегасячі речовини.

О 07:10 пожежу було локалізовано, а о 09:45 повністю ліквідовано.

Вогнем знищено житловий будинок. На місці пожежі вогнеборці виявили мертве тіло чоловіка. Ще одного громадянина з опіками приблизно 50% поверхні тіла доправлено до лікарні.

Наразі на місці пожежі працює та з’ясовує усі обставини оперативна група співробітників Головного управління ДСНС України у Рівненській області та слідчо-оперативна група Головного управління Нацполіції.

До гасіння було залучено чотири одиниці пожежної техніки та п'ятнадцять вогнеборців.

Рятувальники закликають громадян дотримуватися правил пожежної безпеки у побуті!

Насамперед саме власна недбалість громадян є головною причиною виникнення займань. Люди опалюють свої домівки, часто нехтуючи правилами пожежної безпеки, палять у приміщеннях, зловживають спиртними напоями та перенавантажують електромережу, вмикаючи обігрівачі та несправні побутові прилади. І таке недбальство підтверджується сумною статистикою.

Державна служба України з надзвичайних ситуацій вкотре звертається до громадян з проханням неухильно дотримуватися правил пожежної безпеки. Майже кожній пожежі можна запобігти! Для цього слід обов'язково обговорити в родині не тільки заходи щодо запобігання пожежі, а й порядок дій у разі її виникнення: спосіб виклику пожежно-рятувальної служби “101”, евакуації дітей, гасіння пожежі на початковій стадії, безпечні маршрути виходу з приміщення. Не забувайте розповідати дітям про небезпеку, яку приховує у собі вогонь.

Завжди дбайте про належний протипожежний стан власних помешкань! Зокрема:

  • слідкуйте за станом та справністю електромережі;
  • у разі виходу з приміщень не залишайте увімкненими телевізори, праски, обігрівачі, тощо;
  • не паліть у ліжку;
  • не залишайте малолітніх дітей без нагляду, та не дозволяйте їм бавитися сірниками;
  • намагайтеся уникати перевантаження електричних мереж, не вмикайте одночасно побутові електроспоживачі великої потужності;
  • при використанні пічного опалення перевірте заходи безпеки і справність печі;

Пам'ятайте! Лише виконання елементарних правил пожежної та власної безпеки зможе зберегти ваше життя та майно від вогню.