На Рівненщині киянка намагалася уникнути адмінвідповідальності за хабар

П'ять тисяч гривень неправомірної вигоди запропонувала і поклала в службовому авто поліцейських 32-річна жителька Києва. Тепер окрім адмінвідповідальності їй загрожує і кримінальна.

Учора, 19 січня, у поле зору екіпажу сектору реагування патрульної поліції відділення №5 (смт Гоща) на автодорозі «Київ-Чоп» в селі Горбаків потрапив автомобіль «Honda Civic», у якого був забруднений номерний знак.

Під час перевірки документів з’ясувалося, що водійку днями суд позбавив права керування транспортним засобом за керування у стані сп’яніння.

Коли поліцейські почали оформлення адмінматеріалів, порушниця запропонувала залагодити питання на місці. Попри попередження про кримінальну відповідальність, киянка продовжила свої протиправні дії і поклала у конверті між сидіннями службового авто п’ять тисяч гривень, що і зафіксувала бодікамера.

Слідчо-оперативна група задокументувала кримінальне правопорушення та вилучила грошові кошти. За фактом надання неправомірної вигоди службовій особі розпочато досудове розслідування за частиною 1 статті 369 КК України.

Санкція статті передбачає мінімальне покарання у виді 8500 гривень штрафу, а максимальне — до чотирьох років позбавлення волі.