На Рівненщині із робочим візитом перебуває делегація зі сходу

Візит на Рівненщину представників Донецької і Луганської обласних служб зайнятості. День другий.

На Рівненщину завітала робоча група з Донецької та Луганської обласних служб зайнятості. Візит відбувається у рамках Програми Розвитку Організації Об’єднаних Націй в Україні (ПРООН) за фінансової підтримки Європейського союзу «Підтримка ЄС для Сходу України – відновлення та розбудова миру».

Для представників східних областей знайомство із потужною навчальною і матерііально-технічною базами Рівненського центру професійно-технічної освіти державної служби зайнятості розпочалося з екскурсії до Олександрійського навчального відділення.

Гостей супроводжували представники Рівненської обласної служби зайнятості – заступник директора Рівненського обласного центру зайнятості Андрій Грещук, директор і заступники директора РЦПТО ДСЗ Володимир Псюк, Людмила Абрамова, Руслана Бодренко та завідувач відділення Олександр Сидорець. Колегам показали сучасні навчальні майданчики з підготовки кваліфікованих робітників фермерського господарства, токарів, фрезерувальників, верстатників, водіїв, кравців…Делегація побувала на заняттях слухачів, поспілкувалася із педагогами та безробітними, спробувала себе у ролі тваринника, водія та токаря, а також оцінила надбання і історичні експонати  Творчої лабораторії  дизайну і художнього проектування виробів одягового та інтер’єрного призначення.

Важливою стала інформація щодо профілю та можливостей одного з найбільших навчальних відділень РЦПТО, адже саме тут готують кваліфікованих робітників за професіями:

робітник фермерського господарства

тракторист-машиніст сільськогосподарського виробництва (категорії А1, A2, B1, B3)

водій автотранспортних засобів (категорії В, BE, C, C1, C1E, CE, D)

робітник зеленого будівництва

верстатник деревообробних верстатів

столяр будівельний

комплектувальник меблів

токар

електрозварник ручного зварювання

машиніст (кочегар) котельні (20 осіб),

машиніст автогрейдера (15 осіб),

тракторист-машиніст сільськогосподарського виробництва (категорії С, D1, E1, E2)

фрезерувальник

верстатник широкого профілю

слюсар-ремонтник

слюсар з ремонту автомобілів

рихтувальник кузовів

діловод

кравець

закрійник.

 

В Олександрії створено навчальні  кабінети та майстерні за професіями, теплицю, пасіку,  майданчики для практичного водіння автомобілів та тракторів.  Є також парк сільськогосподарської та автомобільної техніки. До послуг слухачів - цех механічної обробки деревини обладнаний потужним сучасним технологічним обладнанням. Задля максимального наближення навчання до умов майбутніх професій тут діє навчальне господарство з полем для вирощування пшениці, вівса, гречки та  картоплі. Парк комп’ютерної техніки – це персональні комп’ютери, об’єднані у локальну мережу та підключені до мережі Інтернет, інтерактивні мультимедійні комплекси тощо. 

З таким арсеналом навчальний заклад впродовж року готовий приймати на навчання слухачів із усіх куточків України.

РЦПТО ДСЗ