На Рівненщині двоє водіїв напідпитку хотіли відкупитися від поліцейських

Факти надання неправомірної вигоди задокументували поліцейські Рівненського районного управління за уникнення відповідальності за керування транспортними засобами у нетверезому стані.

Восьмого березня близько 17 години поблизу села Глинне колишнього Рокитнівського району поліцейські зупинили автомобіль «BMW 525» на іноземній реєстрації. Під час перевірки документів правоохоронці відділення поліції № 2 виявили, що у 28-річного жителя села Блажове відсутнє посвідчення водія, а за зовнішніми ознаками він був у стані алкогольного сп’яніння. Від проходження огляду на місці та в медичному закладі керманич відмовився. Аби «вирішити» питання про уникнення від відповідальності за статями 126 та 130 КУпАП, він запропонував поліцейським 100 доларів США. Попередження про кримінальну відповідальність за надання неправомірної вигоди його не зупинило.

А вже вночі з восьмого на дев’яте березня в місті Костопіль по вулиці Коперника екіпаж групи реагування патрульної поліції виявив транспортний засіб «Volkswagen Sharan» без увімкненого ближнього світла фар. За кермом перебувала 30-річна місцева жителька. В ході спілкування поліцейські помітили у водійки ознаки алкогольного сп’яніння. Також у неї був відсутній страховий поліс. Аби уникнути штрафу, вирішила дати хабар поліцейським і поклала їм 50 доларів США. На кермувальницю склали адмінматеріали за частиною другою статті 122, частиною першою статті 126 та частиною першою статті 130 КУпАП.

Однак, за пропозицію службовій особі неправомірної вигоди та надання такої вигоди поліцейські задокументували кримінальні правопорушення та розпочали два досудових розслідування за частиною першою статті 369 Кримінального кодексу України.

За вчинене зловмисникам загрожує до чотирьох років обмеження або позбавлення волі.

Джерело: Рівненські новини