На Поліссі оцінюють збитки від підтоплень

16 травня вночі внаслідок сильних дощів сталося підвищення рівня води в річці Льва в населених пунктах  Рокитнівського району. Підйом грунтових вод спостерігався також в Сарненському,  Дубровицькому, Зарічненському,  Березнівському та Володимирецькому районах.

смт Рокитне Рокитнівського району

Через підйом води було підтоплені домогосподарства громадян. Відучора керівники районів стежать за ситуацією та перебувають на постійному зв’язку з рятувальниками та жителями населених пунктів.

Село Рокитне Рокитнівського району

На Рокинівщині оперативно скликали районну комісію з питань надзвичайних ситуацій, яка вивчає завдану шкоду в кожному окремому населеному пункті й документують її.«Найбільше постраждали від зливи житлові будинки в смт Рокитне, селах Старики, Осницьк, Рокитне, Томашгород, Вежиця, Переходичі, Блажове, - розповідає голова РДА Микола Кушнір. – Сьогодні під час районної сесії виділили 400 тисяч гривень на резервний фонд для ліквідації збитків».

За словами голови Сарненської РДА Ярослава Яковчука, в районі від негоди найбільше постраждали населені пункти Олексіївна, Клесів, Вири, Федорівка та Сарни: «Органи місцевого самоврядування збирають інформацію щодо масштабів підтоплень. Останній раз такий рівень води був у 2013 році. Ми готові відкачувати воду і надавати допомогу людям».

У Березнівському районі частково постраждали домогосподарства Друхова та Зірного, розповів голова РДА Віталій Люшин. Допомогу з відкачування води людям надають рятувальники спільно з представниками місцевих органів влади.

Обстежують домогосподарства і в Зарічненському районі, зокрема, в смт Зарічне та селі Бутово. Підтоплення є і в декількох приватних садибах Володимирецького і Дубровицького районів.

Наразі в цих районах працюють працівники ГУ ДСНС в Рівненській області. Для допомоги населенню по відкачуванню дощової води залучено майже 50 рятувальників, 7 одиниць спеціальної техніки та 10 мотопомп.

Тим часом, на Рівненщині знову очікують опади, рівень води в річках продовжить підніматися.

«18-20 травня в північних районах Рівненщини передбачаються короткочасні дощі, грози, місцями град», - повідомив керівник обласного центру з гідрометеоролії Богдан Масовець.

-- Прес-служба Рівненської ОДА