На майдані Незалежності у Рівному запалять першу свічку Хануки

У Рівному на майдані Незалежності запалять першу свічку Хануки. Про це повідомила секретарка Рівненської іудейської релігійної громади Вікторія Чимшит. Свято Хануки цьогоріч триватиме з 28 листопада по 6 грудня.

За інформацією видання Суспільне мовлення України.

Ханука – єврейське восьмиденне зимове свято. Це символ перемоги єврейського народу над греками, – розповіла Вікторія Чимшит.

"Свято Хануки пов'язано з історичними подіями війни невеличкого загону сім'ї Маккабі, яка переросла у народну війну з чисельною грецькою армією. Про ці події говорять так: "Всевишній віддав сильних у руки слабких, багатьох у руки небагатьох, злодіїв у руки праведників". Ханука відзначається у найтемнішу пору року, і також уособлює перемогу світла над темрявою. Навіть невеличкий вогник здатен подолати велику темряву". Віримо, що символізм Хануки, стане частинкою гарних мультикультурних традицій міста", – розповіла Вікторія Чимшит.

Встановлюють Ханукію у Рівному не вперше, – додає жінка.

"Декілька років тому ми встановлювали на Театральній площі. Взагалі це світова поширена практика. Я рада, що цьогоріч Рівне також долучається до такої всесвітньої практики запалення Ханукії. Це символізує те, що ми толерантні до всіх свят. І ми в цьому святі бачимо гарний приклад того, коли перемагає невелика кількість людей з правильними намірами. Тоді Всевишній надає їм натхнення, щоб отримати перемогу", – додала секретарка Рівненської іудейської релігійної громади.

Щодня запалюватиметься по одній свічці. Це символ того, що людство може помножувати свої добрі справи, – уточнила Вікторія Чимшит.

Першу свічку Хануки на майдані Незалежності запалять 28 листопада о 17:00.